Weerstandsbandjes

Bijgewerkt op maart 17, 2017
You are here:
< Back

Wat train je met weerstandsbandjes

Voor hardlopers is het erg belangrijk dat de spieren rondom de heupen en de knieën goed getraind zijn. Deze spieren zorgen ervoor dat je goed in balans kunt lopen. Ze zorgen er ook voor dat je stabiel blijft lopen en je niet doorzakt in je heupen of met je knieën naar binnen zwikt. Deze kleine, vaak vergeten, spieren zijn bij veel hardlopers onvoldoende getraind. Door regelmatig oefeningen met weerstandsbandjes te doen, maak je jezelf beter bestand tegen blessures.

Deze spieren zijn goed te trainen door middel van oefeningen met weerstand bandjes, loop specifieke krachttraining en éénbenige stabiliteitsoefeningen. In dit artikel behandelen we enkele weerstandsband oefeningen.

Waarom zou een hardloper met weerstandsbandjes moeten trainen

Het doel van het doen van deze en andere oefeningen is om onnodige blessures te voorkomen en jezelf sterk genoeg maken om met een goede techniek te kunnen lopen. Daarnaast maak je met deze oefeningen je bilspieren een stuk sterker, deze spieren zijn erg belangrijk tijdens het hardlopen. Door deze spieren sterker te maken, kun je meer kracht vanuit je bilspieren leveren en ga je sneller lopen.

Wanneer je meer gaat trainen zonder dat je looptechniek optimaal is en je bilspieren en stabiliserende spieren nog ongetraind zijn, kan je lichaam de extra trainingsomvang niet aan en is de kans groot dat je geblesseerd raakt. Daarom is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je balans en looptechniek in orde is voordat je meer gaat omvang gaat lopen. Maak er een gewoonte van om één of twee keer per week oefeningen met weerstandsbandjes te doen.

Belangrijk voor iedere van de onderstaande oefeningen is dat je ze zeer langzaam en gecontroleerd uitvoert. Doe de beweging als het ware in slow-motion.

Voor oefeningen en verder lezen…

Bron: Lichtlopen

#elastibands

Weerstandsbandjes

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *