Videoanalyse om looptechniek te verbeteren

Bijgewerkt op november 12, 2017
You are here:
< Back

Blessures voorkomen door een betere looptechniek

Iedereen is het er wel over eens dat een betere looptechniek blessures kan voorkomen. Maar wat is een goede looptechniek en hoe kom ik er achter wat ik aan mijn eigen looptechniek kan verbeteren. Over wat een goede looptechniek is kun je op deze en andere hardloop sites al veel informatie vinden. Een goed opgeleide en/of kundige hardlooptrainer kan je helpen om de verbeterpunten in je looptechniek op te sporen. Maar misschien is een dergelijke hardlooptrainer voor jou niet beschikbaar. Of je wilt vooral zelf met je looptechniek aan de slag. Dan is de videoanalyse voor jou een mooie manier om aan je looptechniek te werken.

Videoanalyse

Tijdens de videoanalyse die we bij Lichtlopen maken wordt er in drie posities gefilmd, van voren, van de zijkant en van achteren. Eventueel kunnen er detail opnames gemaakt worden van de voetlanding met de camera in de stand 1000 fps (frames per second). De beelden worden door een ervaren en deskundig hardlooptrainer geanalyseerd. De verbeterpunten worden op een rijtje gezet en er wordt aangegeven op welke manier je aan deze verbeterpunten zou kunnen werken. Meer over hoe de videoanalyse in zijn werk gaat vind je hier.

Zelf opnames van je looptechniek maken

Het is ook mogelijk om zelf opnames van je looptechniek te maken. Het best kun je dit doen met een camera die minstens 240 fps aankan. Met 240 frames per seconde kun je goed zien hoe de voetplaatsing is en de houding op verschillende momenten tijdens het hardlopen.

Lees verder

Bron: Lichtlopen

Videoanalyse om looptechniek te verbeteren

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *