Jaarplan

Bijgewerkt op november 22, 2017
You are here:
< Back

Een aantal voorbeeld jaarplannen zoals die door de Atletiekunie binnen de opleidingen worden gebruikt.

Voorbeeld jaarplan beginnende loper

Voor de beginnende loper is er een jaarplan opgesteld om rustig te werken naar een goede conditie, goed uithoudingsvermogen en een goede techniek kracht – coordinatie. Dit wordt gedaan door middel van interval- en duurlooptrainingen. Dit varierend in één tot drie trainingen in de week, waarbij de maximale loopafstand per week 13km is. Meer informatie? Klik hier!

Voorbeeld jaarplan (10 km)

Voor de loper die 10 km wil lopen binnen één uur is dit het ideale jaarplan. Aan de hand van verschillende trainingsmethoden wordt je binnen een jaar klaargestoomd om 10 km binnen een uur te kunnen lopen. Dit varierend van twee tot vier trainingen in de week. Meer informatie? Klik hier!

Voorbeeld jaarplan (halve marathon)

Voor de loper die een halve marathon wil lopen binnen twee uur is dit het perfecte jaarplan. Aan de hand van van twee tot vijf trainingen per week wordt je klaar gemaakt om na een jaar een halve marathon binnen twee uur te kunnen lopen. Hierbij worden verschillende trainingsmethoden gehanteerd om jou zo optimaal voor te bereiden. Meer informatie? Klik hier!

Jaarplan

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *