Trainingsleer

Bijgewerkt op november 22, 2017
You are here:
< Back

Trainingsleer zoals die bij de Atletiekunie in de opleiding Basis looptrainer niveau 3 wordt onderwezen.

Trainingsleer deel 1

De informatie over Trainingsleer bestaat uit twee delen. De inhoud van Deel 1 omvat de kennis van een Basis trainer niveau 3. Na het bestuderen van deze tekst uit deel 1 ben je in staat om: de factoren van invloed op het prestatievermogen te noemen;
de basis trainingsprincipes te noemen; de zes belastingcomponenten te noemen, uit te leggen op welke de zes belastingcomponenten een rol spelen bij het werken van een trainingsprogramma, factoren te noemen die een rol spelen bij het prestatievermogen van:
jongeren, ouderen en vrouwen. Meer informatie? Klik hier!

Trainingsleer deel 2

De inhoud van Deel 2 omvat de verdiepende kennis over trainingsvormen en het maken van trainingsplannen en het specifiek afstemmen op pupillen en tieners. Na het bestuderen van de tekst uit deel 2 ben je in staat om:
de volgende vormen van training te beschrijven en toe te lichten: Aerobe training,  Anaerobe training, Krachttraining, Snelheidstraining,  Crosstraining, de factoren die een rol spelen bij optimaal presteren te beschrijven; een trainingsprogramma te maken;
de trainingsmogelijkheden van pupillen en tieners te beschrijven en toe te lichten op kracht, snelheid, coördinatie en loopefficiëntie. Meer informatie? Klik hier!

Trainingsleer

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *