Essentiele loopscholing

Bijgewerkt op maart 17, 2017
You are here:
< Back

Loopscholing is een geweldige manier om je looptechniek te verbeteren. Iedere loopscholingsoefening focust op één of enkele aspecten van de looptechniek. Je kunt gemakkelijk loopscholing opnemen in je warming-up. Loopscholing hoeft slechts enkele minuten te kosten en verbetert je looptechniek enorm.

Het is erg belangrijk dat je loopscholingsoefeningen heel bewust uitvoert. Doe niet zomaar wat, maar probeer de oefening technisch zo goed mogelijk uit te voeren. De bedoeling van het doen van loopscholing is om het aspect waar de oefening op focust in de looptechniek te slijten. Wanneer je een loopscholingsoefening dus verkeerd uitvoert, leer je jezelf een verkeerde looptechniek aan. Om deze reden is het ook belangrijk dat je de oefeningen niet te snel uitvoert, maar technisch goed.

Het Meeste Uit Je Loopscholing Halen

Om nog meer uit je loopscholing te halen, kun je na iedere oefening een aantal meters hardlopen. Tijdens dit stukje hardlopen (20 meter ongeveer), focus je op het aspect van je looptechniek waar je met de loopscholing oefening op focust. Wanneer je bijvoorbeeld de lage skipping doet, waarbij je focust op goede reactiviteit en een hoog ritme, probeer je dit vast te houden tijdens het hardlopen. Op deze wijze leer je jezelf sneller een goede looptechniek aan.

Voorover leunen

Het doel van deze oefening is het aanleren van het een beetje voorover leunen tijdens het hardlopen. Wanneer je met een gestrekt lichaam een beetje voorover leunt, laat je je stuwen door de zwaartekracht. Zo loop je efficiënter en gebruik je minder kracht tijdens het hardlopen.

Erg belangrijk bij deze oefening is dat je je bekken goed naar voren duwt en je lichaam als een plank houdt. Let er ook op dat je goed uit blijft strekken en niet in elkaar gaat zitten.

Ga als eerste rechtop staan, doe een check of je goed rechtop staat, zorg ervoor dat je je bekken goed naar voren duwt. Houdt deze houding tijdens de hele oefening vast. Laat je nu langzaam vanuit je enkels voor over vallen, wanneer je bijna valt, ga je over in hardlopen. Tijdens het hardlopen, houdt je deze lichaamspositie vast.

Lees verder, oefening en video…

Essentiele loopscholing

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *